به گزارش مشرق، دکتر محمود اسحاق حسيني در گفتوگو با ايسنا گفت: بيشتر غذاهاي مصرفي از نوع غذاهاي ترکيبي هستند بنابراين 50 درصد اين ترکيب غذايي بايد شامل مواد قندي، 15تا20 درصد چربي و 30 درصد از پروتئين ها باشد. علاوه براين ويتامين ها و ريز مغذي ها از جمله روي و مس، نقش به سزايي را در تامين انرژي بدن دارند، به اين منظور از تمام اين مواد بايد به حد کافي استفاده کرد.
وي مواد غذايي مورد نياز بدن را از جمله مواد ترکيبي دانست و افزود: تمام انسانها بايد روزانه 50درصد از مواد قندي، 15تا20درصد از چربي ها و 30درصد از پروتئين ها و هم چنين از ويتامين ها و ريزمغذي ها و به ويژه سبزيجات و ميوه به جاي آب ميوه استفاده کنند.
اين متخصص گوارش با اشاره به ترکيبي بودن سبد غذايي افراد گفت: همه افراد از جمله افراد ديابتي بايد از ترکيب غذايي شامل قند، چربي و پروتئين بر حسب جنس، سن و نوع بيماري استفاده کنند به طوري که ورزشکاران و جوانان بايد به ميزان زياد و سالمندان، افراد ديابتي و بيماران بر حسب نوع بيماري و زير نظر دستور پزشک به طور متناسب، اين مواد غذايي را در مصرف روزانه خود جاي دهند.
وي چربي را عنصري مهم در سبد غذايي خانواده دانست و تصريح کرد: چربي ها از جمله مواد مورد نياز براي بدن هستند که انرژي بالايي را به همراه دارند و متاسفانه همين امر،افراد رابراي کسب انرژي هر چه بيشتر به استفاده از فست فودها،شيريني، خامه و بستني ترغيب مي کند به طوريکه در کلان شهري مانند تهران، 50 درصد مردم دچار اضافه وزن هستند.
خوردن در يک چشم به هم زدن ممنوع
دکتر اسحاق حسيني آرامش هنگام غذا خوردن را امري ضروري بيان کرد و اظهار داشت: نسبت به مدت پخت غذاهاي ايراني، زمان خوردن اين غذاها بسيار کوتاه است. به طوري که وقتي غذا با سرعت بسيار بالايي مصرف مي شود،روده ، معده و بزاق فرصت کافي را براي ترشح ندارند و در نتيجه آنزيم ها نيز در بدن ترکيب نمي شوند وبه دنبال آن، هضم و جذب غذا نيز به درستي صورت نمي گيرد و بسياري از افرادي که غذاي خود را سريع ميل مي کنند با مشکل هضم غذا مواجه مي شوند.
وي ادامه داد: متاسفانه بسياري از افراد حين غذا خوردن مقدار زيادي آب نيز مصرف مي کنند که اين امر برخلاف جريان جذب غذا عمل مي کند.به طوري که مواد قندي 30دقيقه و چربي ها يک ساعت و مواد ترکيبي بايد بيش از يک ساعت در معده بمانند بنابراين وقتي همراه با غذا، آب مصرف مي شود چون آب هيچ توقفي در معده ندارد به دنبال آن غذا و مواد خوراکي نيز دفع مي شود.
اين متخصص گوارش، دوغ را بهترين جايگزين براي آب و نوشابه دانست و تصريح کرد: نوشابه ها منجر به تسريع در حرکت روده ها مي شوند به طوريکه اگر همراه با غذا نوشابه مصرف شود، مي توان گفت هيچ مادهي مغذي جذب بدن نخواهد شد بنابراين دوغ هاي بدون گاز و معمولي اگر همراه با پونه و يا نعناع باشند بهترين جايگزين براي آب و نوشابه ها هستند.
چاي بهتر از قهوه است
دکتر اسحاق حسيني، چاي کمرنگ را آرام بخش دانست و گفت: چاي به هيچ وجه نبايد داغ و هم چنين بعد از هر وعده غذايي مصرف شود به طوريکه اگر بعد از غذا بلافاصله چاي نوشيده شود، روده ها به هيچ وجه پذيراي آهن نيستند و آهن مواد غذايي جذب بدن نمي شوند بنابراين اگر روزانه چاي را به مقدار مناسب نه زياد، آن هم به صورت کمرنگ و ولرم مصرف شود،مشکل خاصي پيش نمي آيد. اما اين در حالي است که افرادي که بعد از غذا خوردن، چاي مي نوشند پس از مدتي به کم خوني(آنمي) مبتلا مي شوند.
اين فوق تخصص گوارش، صبحانه را مهم ترين وعده ي غذايي دانست و افزود: در همه افراد به ويژه در دانش آموزان، دانشجويان و همه ي کساني که فعاليت فکري خاصي دارندصبحانه بايد به طور مفصل مصرف شود به طوري که ترشح شبانه بدن از همان ابتداي روز بايد تامين گردد تا افراد پرانرژي بوده و بهره وري لازم را داشته باشند.
وعده «شام» را حذف نکنيد
وي در پايان خاطر نشان کرد: علاوه بر وعده هاي صبحانه و ناهار، ميان وعده ها نيز بسيار حائز اهميت هستند به طوريکه افراد بايد در طول روز حتما از ميوه ها و سبزيجات که سرشار از فيبر هستند استفاده کنند. علاوه بر اينها وعده ي شام نبايد حذف شود به اين منظور که مي توان شام خورد اما نبايد بلافاصله بعد از آن خوابيد، بنابراين بين شام خوردن و خوابيدن بايد حداقل يک ساعت و سي دقيقه فاصله باشد.